O'Right

O nama

Zeleni brend za negu kose O’right ne samo da nam nudi svoje proizvode već i prenosi lokalnu tajvansku zelenu kulturu i zeleni stil života kao vezu izmedju života i Zemlje na kojoj živimo. Inspirisan prirodom, O’right kreira zeleni stil života koji ima beskrajne mogućnosti, pokazuje našu ljubav prema okruženju i oslikava O’right-ovu filozofiju zelenog brenda.

Put do zelenog brenda

Verujem da mali koraci mogu dovesti do velikih promena životne sredine!

Od početka smo verovali u stvaranje proizvoda zdravih za ljude, društvo i životnu sredinu. Sa prirodnim, čistim i ekološkim konceptom, O’right nastoji da zasadi zeleno seme za dobrobit životne sredine kako bi budućim generacijama pružio bolji i održiviji način života.

2002. godine, iste godine u kojoj je osnovana kompanija Hair O’right International Corp., izgubio sam roditelje zbog bolesti bubrega i raka. I sam bolujući od alergije, od tada sam se zakleo da ću preduzeti zaštitne mere protiv izlaganja hemijskim supstancama, odlučan da uvedem prirodne proizvode za negu kose na tržište, u cilju zdravijeg čovečanstva.

U septembru 2006. godine, sa namerom da postanemo zeleni brend, posvetili smo se ostvarivanju misije očuvanja zdravlja ljudi i tome da planetu Zemlju na kojoj živimo učinimo ekološki prihvatljivijim mestom. “O“ u viziji brenda O’right simbolizuje prelepu zemlju na kojoj živimo, a “O’right“ izgovoreno kao “all right“ (u redu), predstavlja održivost i naš cilj da učinimo ono što je najbolje za zemlju.

O'Right Srbija logo

Najzeleniji proizvodi za negu kose na svetu sa Tajvana!

Kao vodeći zeleni brend za negu kose na Tajvanu, Hair O’right International Corporation je prva azijska fabrika zelene kozmetike sa sertifikatom GMP. Pored toga, O’right-u su dodeljeni sertifikati EEVH Green Building, Diamond-Level Building Carbon Footprint, kao i sertifikati poput ISO 9001, ISO 22716, ISO 50001, ISO 14001 i OHSAS 18001. Naša proizvodnja oslanja se na 100% čistu energiju sunca i vetra, kao i na sisteme za reciklažu vode. O’right je jedan od retkih proizvodjača preparata za negu kose sa sedištem na Tajvanu koji se bavi zelenim istraživanjem i razvojem, ekološkim dizajnom, zelenom tehnologijom i kreativnim marketingom. Počevši od nabavke, preko sirovina, dizajna, proizvodnje, isporuke, upotrebe, sve do reciklaže zelenih proizvoda, O`right nastoji da stvori ekološki prihvatljivo okruženje za svakoga i za uživanje budućih generacija.

Drvo u boci

O’right-ov inovativni zeleni šampon koji može porasti u drvo zaokuplja pažnju svetske javnosti.

O’right-ov tim proveo je dve godine u razvoju, dizajniranju i proizvodnji inovativnog, ekološkog šampona „Drvo u boci“, kreirajući bocu od biorazgradivih materijala kao što je skrob od voća i povrća koji se prirodno može razgraditi ako se zakopa u zemlju. U boci se nalaze semenke tajvanske akacije, koje mogu da porastu u drvo kada se zakopaju u zemlju u pogodnom okruženju i da proizvode kiseonik za planetu. U 2013. godini, O’right-ov šampon „Drvo u boci“ postao je prvi šampon koji je dobio nagradu za najbolji dizajn Red Dot: Best of the Best Design Award. U 2014. godini, naš inovativni dizajn je dobio nagradu Taivan Excellence Award i nemačku nagradu iF Design Award. U 2015. godini, O’right je ponosno dodao nagradu Japana za dobar dizajn na sve duži spisak svojih priznanja. Medju četiri najbolje nagrade za dizajn širom sveta, Red Dot Awards, iF Design Award, International Design Excellence Awards (IDEA) i Good Design Award, nalaze se 3 nagrade koje je O´right-ov šampon Drvo u boci dobio kod kuće.

Recoffee — 100% taloga potrošene kafe pretvoreno u zlatni resurs

O’right je pažljivo stvarao formulu koja sadrži ulja izdvojena iz taloga upotrebljene kafe i dizajnirao je biorazgradivu prirodnu bočicu obojenu kafom napravljenu od taloga kafe i polilaktida sa semenkama tajvanske kafe na dnu koje mogu porasti u drvo kada se zakopaju u zemlju. Cilj nam je da smanjimo otpad i da dobro iskoristimo zemaljske resurse, opravdavajući u potpunosti sertifikat „Cradle to Cradle“ i stvarajući održivu vrednost za zemlju. Recoffee šampon Drvo u boci sa jedinstvenom zelenom inovacijom osvojio je Zlatnu medalju i nagradu za inovaciju na 3 velike medjunarodne izložbe za pronalaske, kao i nagradu Red Dot Award za dizajn ambalaže i društvenu odgovornost.

100% obnovljiva boca i pumpica

– 100% obnovljiva boca

O’right predstavlja prvu 100% obnovljivu bocu na svetu napravljenu od 100% reciklirane plastike. Može se ponovo upotrebiti da bi se zaokružio proizvodni ciklus i pomoglo u smanjenju plastičnog otpada i emisije ugljenika za 80%. Bacite upotrebljene prazne boce u kantu za recikliranje i napravite korak ka boljoj i održivijoj budućnosti.

– Prva pumpica od obnovljive plastike na svetu

Zbog svog složenog sastava, veliki je izazov napraviti pumpicu za boce od plastičnih materijala koji se mogu reciklirati i ponovo koristiti. Posle razvoja boce od obnovljive plastike, O’right je predstavio potrošačima plastičnu pumpicu. Kao ključni pokretač kampanje “bez nove plastike“, O’right daje primer u oblasti kozmetike na svetkom nivou.

Zatvaraci od Moso bambusa

Bambus oslobadja 35% više kiseonika od iste površine zasadjene drvećem, a takodje je i najbrže rastuća biljka na svetu, budući da dostiže zrelost za 4 godine. Njegova brza regeneracija i sposobnost stvaranja novih izdanaka čak i nakon sečenja može doprineti smanjenju ugljenika. O’right-ovi zatvarači od Moso bambusa su divan zanatski rad tajvanskog umetnika koji je inspirisan izuzetnom fleksibilnošću Moso bambusa i lokalnim tajvanskim elementima. Svojom prirodnom bojom i sjajem, jedinstvenim, finim žilama i izuzetnom teksturom, naši zatvarači od Moso bambusa su savršen spoj više od 10 godina zanatskog umeća i zelenih trendova, dajući tako novu zelenu vrednost umetnosti i materijalima od bambusa. Poput bambusa, O’right stoji visoko i čvrsto u ostvarivanju svog cilja, a to je stvaranje zdravog okruženja i ekoloških proizvoda za potrošače. Zatvarači od Moso bambusa prenose O’right-ovu težnju ka održivosti i zanatske veštine sa Tajvana, u nadi da će nastaviti da utiču na svakog potrošača koji ih poseduje.

O’Right katalog u elektronskom obliku možete preuzeti ovde.