State Of Mind

SPOJ  VEČNOG RITUALA ISPIJANJA ČAJA I UMETNOSTI PRAVLJENJA PARFEMA

Osim što je znak elegancije, blagostanja i uživanja, parfem ima jak uticaj na stanje naše duše. Ta zadivljujuća osobina parfema  posebno je bila predmet našeg istraživanja kroz ovu novu kolekciju.

Čaj, slično kao i parfem, dovodi vas u stanje sreće, daje vam energiju ili vas smiruje, pomaže vam da otkrijete sebe i budi vaše umetničke veštine. Čaj i parfem izazivaju osećanja koja utiču na naše misli. Dobro je poznata činjenica da kada se osećate dobro privlačite ljude, događaje i okolnosti koji obogaćuju vaš život. Birajući svoj Čaj i Parfem, utičete na stanje duše da kreira vašu energiju i identitet. Hajde da otkrijemo kako bi se kroz miris izrazila inspiracija, arogancija, tajanstvenost, poetičnost, hrabrost ili nomadsko stanje duha.

NOV PRISTUP PRODAJI

OLFAKTORNA (MIRISNA) ČAJDŽINICA
 
Zamislite kako bi izgledalo da kupujete Čaj i Mirise!
Dva mirisna sveta udružena su u koncetptu OLFAKTORNE ČAJDŽINICE kako bi pružili novo mirisno iskustvo. Počinje pronalaženjem čaja a nastavlja se odgovarajućim mirisima.
 
UMETNOST SREĆNOG ŽIVLJENJA
KUĆA PARFEMA I MIRISNIH ČAJEVA

Moja draga baka često mi je pričala o Kini – Zidu devet zmajeva, Velikom kineskom zidu i njegovim vrtovima, kaligrafiji, akupunkturi, lotosovom cvetu u šolji čaja, mirisima i bojama čajdžinica. Kroz njene čudesne priče putovala sam u čarobni svet ispunjen ukusima čaja i mirisnim vrtovima.

U želji da ostvarim dečji san, počela sam da se bavim parfemima kako bih se suprotstavila nedostatku kreativnosti nametnutom globalizacijom i komercijalizacijom. Na svu sreću, pojava art parfema me je inspirisala da stvorim sopstveni brend STATE OF MIND, brend koji pruža iskustvo u kome se izbor parfema podiže na nivo ceremonije, poput ceremonije ispijanja čaja.

Tako je rođena ideja o nastanku OLFAKTORNE ČAJDŽINICE, u kojoj se na osnovu mirisa i ukusa čaja razvijaju olfaktorni utisci o kolekciji izuzetnih mirisa, koji se savršeno slažu sa čajevima. I čaj i parfem čine da se osećate dobro budeći senzualnost i kreativnost. U procesu selekcije vaše stanje duha se menja podižući energiju i oplemenjujući vaš identitet.

Ceremonija ispijanja čaja je vreme za razmišljanje u kome dominiraju ideje harmonije, poštovanja, čistote i spokojstva. STATE of MIND predstavlja mesto na kome možemo da preoblikujemo sebe preko čula, spajajući umetnost ispijanja čaja sa filozofijom i umetnošću parfema. 

Dva ogromna talenta – parfimerista Karine Dubreuil i umetnik u spravljanju čaja i parfema Olivier Scala, sarađivali su sa mnom kako bismo u STATE OF MIND uneli prefinjene, divne mirise i ukuse.

STATE OF MIND kolekcija čajeva i parfema predstavljena je u posebnom višenamenskom pakovanju a  dopunjena je svećama i kućnim difuzerima mirisa.

MAJSTOR ČAJA OLIVIER SCALA

Olivier Scala, koji potiče iz porodice koja se bavi uvozom čajeva već 5 generacija, počinje svoju karijeru sa 25 godina i veoma brzo ovladava veštinom isprobavanja čajeva koje je kupovao njegov otac, Raymond Scala. Na čelo kompanije dolazi 1988. godine. Pod njegovim rukovodstvom, dobro poznata porodična kompanija godinama se širi i razvija svoj imidž. Osim svojih zaduženja u kompaniji, Olivier Scala postaje predsednik francuske organizacije Comite Francais du The 1988. godine, a na njenom čelu se i danas nalazi. Bio je začetnik prvog Festivala Čaja u Parizu 2005. godine. Takođe održava predavanja u školi čaja i gastronomskim školama. Njegova knjiga  Čajevi postala je veoma značajna u ovoj industriji.

PARFIMERISTA KARINE DUBREUIL SERENI

State of Mind je poverio svoj olfaktorni identitet Nosu Karine Dubreuil. Rođena i odrasla u Grasu, svetskoj prestonici parfema, Karine odaje počast svom rodnom gradu koristeći najbolje parfimerijske sastojke u svojim kreacijama. Obrazovala se u školi Givaudan, a radila je za Mane and Drom pre nego što je primljena kao parfimerista  u kompaniju L'Occitane početkom 2013. godine. Od 2015. Karine sarađuje sa poznatom parfimerijskom kućom Takasago. Tvorac je legendarnih parfema za Lanvin, Guerlain, L'Occitane, Gucci, Lalique, Yves Saint-Laurent, L'Artisan Parfumeur, Roberto Cavali i druge.