Dikson je nastao 1965. godine i na svetskom nivou postao simbol italijanskog preduzetništva u oblasti kozmetike. Poznat je po profesionalnim proizvodima za kosu koji predstavljaju spoj kreativnosti made in Italy i delotvorne i kompletne linije proizvoda sa efikasnim formulama, jednostavnim za upotrebu u salonu i kod kuće.

Imajući u vidu najsavremeniju proizvodnju podeljenu u 6 prizvodnih pogona na površini od 600,000 kvadratnih metara, Müster&Dikson je u stanju da obezbedi ozbiljnu i brzu aktivnu proizvodnju. Ova fabrika, osnovana i smeštena u Italiji, gde postiže veliki uspeh među svojim klijentima, deluje takođe na međunarodnom planu izvozeći u 70 zemanja širom sveta.

Zahvaljujući ovim karakteristikama, kao i dinamičnoj organizaciji trgovine i raširenoj distribuciji, Müster& Dikson je prava referentna tačka na ovom polju.

Dikson Color farba za kosu

Oksidativna krem boja za kosu sa ekstraktom biljnih matičnih ćelija, hijaluronskom kiselinom i uljem konoplje.

Dikson Color zagarantovano omogućava izvanredno pokrivanje sede kose i dugotrajnu boju.

Karakteristike:
- bez parabena i SLS sulfata
- tuba od 120 ml, dermatološki testirano
- 100% pokrivanje sede kose bilo kojom nijansom
- široka lepeza nijansi
- prirodni odsjaji izuzetne blistavosti 
- postojana boja

Nijanser možete pogledati ovde.

Molekularni pigment označava veličinu neoksidiranih molekula boje pre procesa oksidacije. To je glavna karakteristika svih DIKSON kolor linija. Korišćenje najmanjih molekula osigurava prodiranje duboko u korteks, što za rezultat ima dugotrajniju, postojaniju boju.

Kolorista može da izabere bilo koju boju iz bilo koje serije DIKSON kataloga i kada je pomeša sa razvijačem 20 volume, postiže POTPUNO POKRIVANJE SEDIH. To je moguće zahvaljujući njihovoj jedinstvenoj molekularnoj tehnologiji i zasićenosti boja. Ovo omogućava veću raznovrsnost i postojanost u radu sa sedom kosom.

Sa Diksonom, repigmentacija posvetljene kose je proces koji se odvija samo u jednom koraku. Jednostavno dodajte u vašu recepturu boje podton koji nedostaje i nanesite. Ovo svojstvo boje omogućava koloristi da obavi koloraciju sa velikom pouzdanošću i za kraće vreme.

Sastav:
- biljne matične ćelije: biljke su bogate matičnim ćelijama koje se nalaze u delovima odgovornim za rast, kao što su klica i koren. Oni su vitalni deo biljke i dragoceni izvor prirodnih aktivnih sastojaka. Čak i posle ekstrakcije zadržavaju nepromenjena svojstva samozaštite (od hladnoće, toplote, sunčevih zraka...), samoobnove i oporavka od oštećenja prouzrokovanih štetnim uticajem okoline ili drugim faktorima. U stanju su da stvore uslove za proces regeneracije, vršeći efikasnu stimulaciju ćelija našeg tela koje vremenom usporavaju proces svoje obnove usled oštećenja prouzrokovanih starenjem, unutrašnjim ili spoljašnjim faktorima stresa. Ove karakteristike čine matične ćelije pravim eliksirom za podmlađivanje kose.
- hijaluronska kiselina: ima izuzetno hidrirajuće dejstvo, sposobnost da zadrži veliki broj molekula vode i spreči oštećenje ćelija tkiva fizičkim stresom, tako što uspostavlja potreban nivo hidratacije prirodne kose.
- ulje konoplje: revitalizuje i daje kosi elastičnost, volumen, kompaktnost i sjaj, zahvaljujući bogatom sadržaju esencijalnih masnih kiselina, omega-3 i omega-6 masnih kiselina, vitamina E, B1 i B2. Zahvaljujući svom omekšavajućem dejstvu,  čini kosu baršunastom.

ILLAMINATION

PROFESIONALNI SISTEM ZA LAMINACIJU KOSE

Šta je Laminacija?

Laminacija kose je proces koji ne samo da daje kosi strukturu i punoću, već i izuzetan sjaj sa «EFEKTOM OGLEDALA».

Laminacija ima za cilj oporavak svih slojeva dlake, posebno spoljni deo stabla dlake:
1. ISPOD LJUSKICA DLAKE, snabdevajući je proteinima koji daju tonus i punoću;
2. NA LJUSKICAMA DLAKE, tako što zatvara nadograđene proteine i stvara  lamelarni film koji, zahvaljujući termičkom dejstvu, deluje poput « OGLEDALA»

Termoaktivna biopeptidna tehnologija zasnovana na biopeptidima (supstance sačinjene od dve ili više aminokiselina koje, kada se kombinuju, grade proteine) i fluidnim uljima aktiviranim toplotom,  formira «lamelarni» omotač na kutikulama, što kosu činikompaktnom  i sjajnom i omogućava postizanje efekta laminacije refleksijom svetlosti.

Njihovo delovanje u sinergiji sa hijaluronskom kiselinom održava nivo hidratacije kose tokom procesa laminacije.

Koliko dugo se oseća dejstvo tretmana laminacije?
6-8 NEDELJA, uz korišćenje proizvoda za KUĆNU UPOTREBU posebno razvijanih za održavanje rezultata postignutih u salonu.

DiksoPrime

DiksoPrime je inovativni ekskluzivni sistem profesionalnih tretmana sa najvišim performansama koji pružaju novi čulni doživljaj u salonu i efikasne i trajne rezultate kod kuće. Zahvaljujući delotvornim i visokokozmetičnim sastojcima, DiksoPrime pruža ciljana rešenja namenjena specifičnim potrebama različitih tipova i stanja kose.

Svaki Ritual – posle koraka 1 (šampon) i 2 (maska) – dopunjen je trećim proizvodom koji olakšava stilizovanje i služi kao završnica željene frizure. Treći proizvod pruža zaštitu, definiciju i izuzetne performanse, pritom hrani i daje kosi veći sjaj.

Svaka linija je pojačana specifičnim i uravnoteženim kompleksom aktivnih sastojaka u čiji sastav ulazi:
1. Jedan biljni sastojak, za efikasno hidrirajuće i hranljivo dejstvo
2. Jedan tehnološki sastojak, koji povećava snagu svake specifične formule 
3.pirinčani proteini, kao zajednički sastojak, za vrhunsku teksturu i izuzetan čulni doživljaj
4. prirodni konzervanski

Specijalna bogata i kremasta tekstura šampona stvara meku i nežnu penu sa izuzetnim negujućim i hidrirajućim dejstvom koji kosu čine mekom, punom života i blistavom. Gusta i kompaktna tekstura maski intenzivno i efikasno hrani i raščešljava, trenutno čini kosu vitalnom i svilenkasto mekom, čak i sa kratkim vremenom delovanja.
Ne otežavaju kosu. Lako se ispiraju, u cilju smanjene potrošnje vode.