Sachajuan

Nastanak Sachajuan-a

Karijere smo počeli kasnih sedamdesetih godina, kada smo se obučavali, radili i istraživali svet kose i lepote. Prošli smo kroz različite faze u našem radu u frizerskom salonu, inspirisani vremenom, ljudima, kulturom i zanimljivim razmišljanjima o životu.

Veliki izazov za nas uvek predstavlja postizanje savršene pokretljivosti, teksture, forme, kao i sposobnost da kosu učinimo lepom i da postane prirodni deo kompletnog izgleda.

Zahvaljujući celokupnom iskustvu, uspesima ali i greškama, stvorili smo proizvode u koje verujemo. Oni su postali veoma važno sredstvo za rad u frizerskom salonu.

Koristeći najbolju savremenu tehnologiju, težimo visokim performan-sama, jednostavnoj komunikaciji i klasičnoj estetici.

Proizvodi koje stvaramo trebalo bi da budu laki za upotrebu i razumljivi za svakog stilistu i korisnika. Verujemo da proizvodi treba da vam pomognu u radu sa kosom, da potpunu kontrolu imate vi, a ne proizvod.

Nadamo se da ćete uživati.

Pojednostavljena nega kose

Sachajuan se rukovodi lepotom jednostavnosti. Predstavili smo našu liniju kada smo osetili da je nega kose postala previše komplikovana. Želeli smo da pojednostavimo stvari stilistima i klijentima.

Od ranih dvehiljaditih radili smo sa švedskim naučnicima na razvijanju savršenih profesionalnih proizvoda. Ostavljamo da performanse naših proizvoda govore same za sebe i izbegavamo prazne marketinške priče. Koristimo samo one sastojke koji su nam potrebni, ništa više i ništa manje. Iskreni smo u opisima proizvoda, tako da svako razume koje smo sastojke upotrebili i zašto. U našim proizvodima su objedinjeni stil i sadržaj, forma i delovanje.

Naše vrednosti

STIL
Naši proizvodi pomažu stilistima i njihovim klijentima da postignu osoben izgled na najlakši mogući način. Svaki proizvod je osmišljen tako da se do željenog izgleda dodje bez napora, pri čemu su omogućena pozdana, savremena i individualna rešenja.

SASTAV
Naši delotvorni proizvodi za negu kose su jasni i iskreni. Imaju očigledna i lako razumljiva korisna dejstva i sastojke, njihovi nazivi tačno označavaju njihovu namenu. Obaveštavamo vas zašto i kako proizvod deluje. Ovo omogućava da kosa bude lepa svakoga dana i da se lako izaberu pravi proizvodi.

Naš pristup kosi

Naš pristup nezi kose je jednostavan: šampon, regenerator i tretmani, ako je potrebno, da bi se stvorila ujednačena osnova za stilizovanje. Naš cilj je da kosa izgleda kao kosa, samo još bolje.

Da bismo to postigli, mi posmatramo kosu u tri dimenzije: površina, struktura i forma, jer svaka od njih doprinosi krajnjem izgledu frizure. Iako nema života u keratinskoj strukturi kose dalje od korena, može se postići da kosa na izgled i dodir bude onakva kakvu želite, da dobije razne forme i teksture.

Možemo da poboljšamo kvalitet kose jačanjem i zaštitom njenih prirodnih karakteristika, čime olakšavamo negu i kontrolu. Inspirisani ovim, stvorili smo našu tehnologiju koju smo nazvali „Ocean Silk“ (okeanska svila), kako bismo pomogli u stvaranju željenog rezultata za svakog klijenta.

Profesionalno smo pristupili razvoju svakog proizvoda i na njemu radili kao stručnjaci u svom poslu. Želimo ljudima da pružimo osećaj da na jednostavan način mogu da imaju divnu kosu.

Razvoj proizvoda

Mnogi brendovi se zalažu za masovno ispitivanje potrošača i testiranje proizvoda, ali rezultat je često prosečan proizvod koji će se mnogima dopasti, ali se retko radi o proizvodu u koji će se neko zaljubiti. Dokaz o performansama naših proizvoda leži u dugogodišnjem razvoju i usavršavanju proizvoda da bismo postigli savršenstvo u radu. Prava provera je mišljenje naših klijenata. Radujemo se trenutku kada proizvod postane produžena ruka korisnika, čime se postiže optimalna kontrola i pokretljivost. 

Poštujemo sve ekološke i regulatorne propise na tržištima na kojima smo prisutni, kako bismo osigurali najviši kvalitet i bezbednost. Razvoj svih naših proizvoda se odvija u Švedskoj, a većina se tamo i proizvodi. Jedini izuzetak je kada se zakonodavstvom nekog tržišta zahteva proizvodnja u toj zemlji.

Sastojci

Sastojke biramo zbog njihove čistoće i delovanja. Koristimo ekstrakte dve hladnovodne alge prirodno ubrane iz okeana: RHODOPHYCEA i CHONDRUS CRISPUS.

RHODOPHYCEA je poznata po tome što jača kosu, povećava njenu elastičnost i daje vlažnost. Prvenstveno deluje unutar vlasi, kako bi održala ravnotežu minerala povećavajući nivo magnezijuma, kalcijuma, mangana i cinka, smanjen svakodnevnim oštećenjima.

CHONDRUS CRISPUS deluje uglavnom na površini kose. Sadrži dosta kalcijuma i cinka koji povećavaju sjaj i štite kosu od površinskih oštećenja. Obe alge imaju značajno hranljivo i normalizujuće dejstvo na vlasište.

Budući da su latinski nazivi ovih algi komplikovani, mi ovu kombinaciju, zajedno sa ostalim pažljivo odabranim ključnim sastojcima, opisujemo kao našu “Ocean Silk” tehnologiju. To je naš način da opišemo kako ovi sastojci deluju zajedno da bi povećali elastičnost, vlažnost, sjaj i sveukupnu lepotu vaše kose. Ova tehnologija nas čini jedinstvenim i različitim od svih brendova za negu kose.

Naša prica

Naziv našeg brenda je nastao spajanjem imena osnivača, Saše Mitica i Huana Rozenlinda, čime je stvoren Sachajuan 1997. godine u Stokholmu, kada su otvorili prvi salon.

Posle eksperimentisanja sa raznim brendovima u čijim proizvodima nisu pronašli željene performanse, predstavili su tržištu svoje prve proizvode 2004. godine, kao prirodni sled i novo poglavlje u profesionalnom radu i kao odraz stila i izgleda salona.

Linija proizvoda Sachajuan je bila inspirisana njihovim idejama o tome kako bi kosa trebalo da izgleda, kakva da bude na dodir i kakva da joj bude pokretljivost, zajedno sa njihovim pogledom na budućnost ove industrije i željom da negu kose učine jednostavnijom i razumljivijom za stiliste i njihove klijente. Nega kose je postala komplikovana, sa bezbroj proizvoda i preteranih obećanja.

Njihova vizija je bila da stvore jednostavnu, potpunu liniju kojom bi pomogli frizerima da se istaknu zahvaljujući proizvodima u najtežima danima na poslu. Ova linija je osmišljena da omogući profesionalna dostignuća dajući frizerima kontrolu nad zanatom.

Salonsko okruženje još uvek je centar razvoja naših proizvoda, u kome oni nisu samo stvarani, već se kasnije neprestano koriste. Pravimo samo one proizvode koji daju savršene rezultate u našem svakodnevnom radu. Mi bukvalno živimo sa onim što stvaramo. Danas taj razvoj vodi mudrost i iskustvo kreativnog direktora Saše Mitica.

Rezultat su Sachajuan proizvodi napravljeni da zadovolje potrebe najzahtevnijih stilista, u prvom redu Saše i Huana. Proizvodi Sachajuan se prodaju u više od 30 zemalja, od Stokholma do Sidneja.

Sachajuan katalog u elektronskom obliku možete preuzeti ovde.