Koža

Najbolji saveti za savršeno oblikovane obrve

Najbolji saveti za savršeno oblikovane obrve

Najbolji saveti za savršeno oblikovane obrve

Iako se izgled vaših obrva možda ne čini kao najvažnija stvar na svetu, činjenica je da neuredne obrve mogu umnogome da ugroze vaš izgled i samopouzdanje. Ovo je naročito tačno kada prisustvujete nekom važnom događaju prilikom kog morate da izgledate najbolje što možete, ali situacija nije drugačija ni kada ste kod kuće. Svako želi da izgleda savršeno, a upravo su obrve jedna od bolnih tački sa kojima mnoge žene teško izlaze na kraj. Srećom, postoji nekoliko ideja koje možete da istražite i da dovedete svoje obrve do savršenog izgleda koji će trajati i u narednom periodu.

Istražite kog oblika je vaše lice 

Pre no što počnete da tražite načine da istaknete svoje obrve i da ih dovedete na viši nivo, posvetite neko vreme svom licu i njegovom obliku. Mnoge devojke i žene ne žele da troše vreme na ovakvu vrstu aktivnosti, ali imajte na umu da će vam ovo sigurno pomoći da shvatite kakve vrste obrva će najbolje izgledati na vama. Postoji mnogo različitih oblika lica, i ono može biti manje ili više zaobljeno, a u zavisnosti od veličine vaše glave i oblika vašeg lica, vaše obrve mogu da budu zaobljenije, ravnije ili da prate određenu liniju. Pokušajte da pronađete oblik koji će vam se najviše svideti i nemojte se bojati ovog procesa – možda nećete uspeti prvi put kada budete radili ove stvari, ali ćete sigurno uspeti jednom u budućnosti i pronaći idealan oblik obrva. Kada to postignete, ostaje vam samo da ih oblikujete s vremena na vreme i vaše obrve će uvek izgledati savršeno.

Pronađite pravu pomoć

Kada shvatite kakve obrve želite, neophodno je da pronađete pomoć u stvarima koje će vam omogućiti savršen oblik. Neke žene koriste pincetu, druge se odlučuju za specijalizovane makaze, dok treće koriste olovke za oblikovanje obrva i specijalizovane gelove, te ćete i vi verovatno lako pronaći alat koji vam najviše odgovara. Nažalost, ovaj proces može da traje duže no što se nadate i nemojte se iznenaditi ukoliko se prvi izbor koji napravite ispostavi kao pogrešan. Potrebno je da ne odustajete i da nastavite da tražite alat koji će vam pomoći da se približite idealnoj slici obrva koju imate u glavi, a kada jednom pronađete taj alat, nemojte više da eksperimentišete nego se držite ideje koja vam odgovara.

Oblikujte svoje obrve za savršen izgled

Kada pincetom ili makazicama odstranite viškove koji kvare izgled vaših obrva, nemoj misliti da ste završili postupak njihovog sređivanja. Sada je vreme da ih dodatno oblikujete i da im posvetite još neko vreme ne biste li postigli najbolji mogući izgled obrva. Ovo je najlakše i najefikasnije uraditi koristeći praktičan gel za oblikovanje obrva koji dolazi sa korisnom četkicom koja je zapravo zaslužna za završni izgled obrva. Ovi gelovi donose i mnoge prednosti vašim obrvama, a uz izgled koji će delovati kao da ste potrošili veliku količinu novca kod profesionalca, vaše obrve će takođe biti jače, dodatno učvršćene i zdravije, što je efekat kom se sve žene nadaju. Najzad, ovi gelovi su dodatno praktični u situacijama kada nemate mnogo vremena za oblikovanje obrva ili kada morate u samo nekoliko sekundi da izgledate najbolje moguće – u samo nekoliko pokreta fleksibilnom četkicom, moći ćete da oblikujete svoje obrve bolje nego ikada pre i da postignete savršen izgled.

Uređivanje obrva

Najzad, kada ste shvatili kako i na koji način da oblikujete svoje obrve, vreme je da se bacite na posao. Za koji god pristup da ste se odlučili, trebaće vam još jedna stvar – ogledalo sa dve strane, od kojih je jedna uveličavajuća. Ovo ogledalo će vam omogućiti da se posvetite svojim obrvama na pravi način i da postignete najbolji mogući efekat, dok će svi dalji koraci zavisiti od alata koji koristite i tehnike koju želite da istražite. Ako koristite pincetu, na primer, budite blizu snažnog izvora svetlosti – mnoge devojke i žene koriste mali trik i pozicioniraju se odmah pored prozora gde ima najviše dnevne svetlosti, dok se druge odlučuju za lampu sa snažnom sijalicom. 

Konsultujte se sa stručnjacima

Ukoliko nemate dovoljno vremena da se posvetite svojim obrvama, nemojte brinuti – uvek možete da zakažete kozmetički tretman i da pustite profesionalce da obave svoj posao. Oni mogu da analiziraju oblik vašeg lica u samo nekoliko sekundi i da procene kakav tih obrva bi najviše mogao da vam odgovara, te su ovi tretmani obično vrlo brzi i izuzetno efikasni. Zaposleni u kozmetičkim salonima mogu da vas upoznaju sa novim tehnikama i idejama koje kasnije možete da koristite i kod kuće, ali i da podelite sa drugim ženama oko sebe. Na ovaj način, postići ćete profesionalan izgled bez gubljenja vremena, a moći ćete i sami da oblikujete svoje obrve u budućnosti.

Dodatno definisanje obrva

Pre izvesnog vremena, trend punijih i gušćih obrva postao je primetan svuda oko nas, i ne iznenađuje činjenica da je on pronašao svoje fanove svuda u svetu. Dok su nekada žene težile da njihove obrve budu tanke, precizno definisane i uredno oblikovane, pobornice ovog trenda idu u drugu krajnost i insistiraju na obrvama koje su primetnije i očiglednije. To ne znači da njihove obrve nisu savršeno oblikovane i definisane – već su samo gušće. Ukoliko želite da istražite ovaj trend, umesto pincete posegnite za drugim alatima kao što su olovke, puderi i pomade koje će vam pomoći da istaknete svoje obrve. Ako uspete da postignete simetričan i izvajan izgled, vaše obrve će postati vaš glavni adut i najprimetniji deo vaše pojave, i moći ćete da postignete izuzetan prvi utisak sa kime god da se sastajete.

Tetoviranje obrva

Najzad, neke žene se odlučuju i za ovaj korak koji se u teoriji može činiti kao preteran, ali je situacija u praksi dosta drugačija. Nezavisno od vaših godina, oblika lica i telesne konstitucije, uvek možete da olakšate sebi i odlučite se da tetovirate obrve, naročito ukoliko ne želite da više trošite energiju i vreme na njihovo oblikovanje. Ovo rešenje je savršeno za žene koje imaju slabe ili previše svetle obrve, kao i one koje žele da postignu novi efekat svojom pojavom, pa razmislite i o ovoj ideji.

Oblikovanje obrva je zahtevan i težak proces, ali ako imate pravo znanje, alat i umeće, ne mora da bude naročito teško. Oblikujte svoje obrve kako vama najviše odgovara, negujte ih i uživajte u njihovom savršenom izgledu.

Ostavite komentar

Vaš email neće biti objavljen. Neophodna polja su označena *